pátek 23. srpna 2013

Večerní...

Večer....-)
u nás doma miluju... ale to určitě už víte, protože moje frekvence vkládání příspěvků má vzestupnou tendenci, dnes je to již druhý příspěvek za jeden den.-)) není tohle už na Chocholouška??.-))) ale já musím...a již brzy se odmlčím, takže to se mnou prosím vydržte, protože já si nemůžu pomoct.-)))
Ráda bych vám ukázala jak si lze zpříjemnit večer, nebo i ráno ...jak se nastartovat a být v pohodě.-) 

Čaj...neskutečná lahůdka, od té doby co nepiju kafe , miluju čaj.-)) tedy já ho miluju už dlouho, protože jsem jeden čas pracovala a starala se o chod čajovny,  ale bylinkové čaje jsou mocné! a tedy, tento čaj, to je prostě pan čaj.-)) hodně často se mě ptáte , kde na všechno beru čas a energii... holky, kafe to není...to mě totiž nakoplo na 15 minut, pak mě odvodnilo , a uzemnilo...takže bylo další... a to není zase nažaludek nic moc...a na srdce...a na tlak...a tak.-)) takže jsem přesedlala na čaje... klasické černé, zelené, a bylinkové... obrovská vzpruha ...nulová únava... dobrá nálada.-))a jak já říkám...vyklidněnost.-))



přidávám fotky nových, naprosto krásných knopek do horní chodby...však víte v jakém bude stylu.-))
nákup v Bella Rose ...


Objednala jsem si i pár balících papírů, pytlíčků a tašek...a jsme u toho...taška mě dostala....tedy předloha.-)) ale malovat...na to jsem neměla čas....zašla jsem do tiskárny, nechala si udělat nažehlovačku, kterou jsem použila na konečně nové záclonky  v obýváku...tak .-)) ale nové garnýže jsem dnes nestihla navrtat, tedy stihla, jedu, ale udělala jsem vrtačkou tak neskutečnou díru do zdi, že jsem tam dala tu původní, tuhle zamaskovala a  počkám si na svůj den , kdy budu připravená vrtat.-))) 









A ted už opravdu dobrou noc, nebo dobré ráno a já se zase někdy( brzy ) ukážu.-))) 
Mějte se prima , a znovu a znovu děkuji , že tu se mnou jste!!!
a na závěr ?? Carpe diem - na to nezapomínejte .-))



25 komentářů:

  1. Já žasnu,Ty jsi ještě větší "sova noční" než já a ještě ke všemu tááák pracovitá!Je to u Tebe vždycky milé pokoukání a krása,dobrou noc a "Carpe diem" s šálkem vonícího čaje Ti přeji!Mávám do dálky z dálky Marcela PS A znáš taky " DOLCE FAR NIENTE"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko,
      dobré ranko,
      usnula jsem kolem 3...dneska se mi nedobře spalo,protože jsem moccc přemýšlela.-)))
      Jsem ráda, že se ti u mě líbí .
      a pravdu, to neznám.-)) to mě teprve čeká.-)))) sladké nicnedělání, pohodové zahálení...
      ale děkuji ti , použiju to na další kamínek s dovolené.-))
      krásný víkend papa ajka

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. ještě jednou.-))
      omlouvám se za to moje s a z ...když nepřemýšlím je to peklo.-)))
      takže z dovolené.-))

      Vymazat
  2. Dobré ráno Andrejko,
    no madam,já padám .... říkala jsem si,že to snad není možný,že je někdo tak šikovný a teď jsem zjistila,že jsi včera ještě ukázala jak máš šikovnou maminku .... to neplatíííí .... vyřiď mamince velkou pochvalu .... za krámek .... a za dceru ....
    Krásný den skupino moje :-)
    Pa,pa,pa Gabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))) bré ranko má drahá virtuální přítelkyně .-))
      toje vid, jsem tajnůstkář.-))))
      to víš, mamka je drak,šije leta, šijehodně klasiku...jakože záclony, závěsy, má krásný vzorníky látek ze Španělska, kouzelný tapety, garnýže...a pomalu postupně si krám konečně obbšívá.-)))
      jí říkám, mami, na co máš krám, když tady máš jen stroj.-)) tak si to začala dělat a výsledek je super.-)
      začali chodit i lidi .-)))
      pozdravení vyřídím .-)))
      taky si užij krásný den, políbení malé na čelíčko a prima víkend
      papa moje.

      Vymazat
  3. Andrejko, Tvé bydlení je úžasné! Moc útulné a pohodové. Obdivuju, že dokážeš vytvořit takovouto kouzelnou atmosféru. Ty knopky nemají chybu! Nějaké takové by se mi hodily do námořnického pokoje. Jinak k Tvému optimismu příjemné náladě. Taky se snažím držet mysl v pohodě, ale vždycky přijde nějaký podnět zvenčí, který člověka naprosto uzemní. Ale piju kafe. Taky vyzkouším čaj, třeba to má něco do sebe. Přeju kásné dny! Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adí dobré ráno,
      moc ti děkuju za pochvalu bydlení...víš já si dělám hrozně ráda dobře.-)) maličkosti mi stačí...nepotřebuju k tomu moc peněz, protože všechno syslím z druhé ruky , blešáky, bazary, vetešárny...jsem skromná , páč nechodím na kávy , nechodím do nákupních center, netrávím čas na pískovišti.-)) a je mi dobře....kecala bych, kdybych řekla, že jsem sluníčko...nejsem sluníčko pořád.-)) mám své dny...kdybych se zahrabala pod zem...někdy brečím , nahlas, potichu..jen tak do polštáře...mám smutky...ale spíše s ostatních lidí..vžívám se do osudu svých blízkých v rodině a s toho jsem smutná nejvíc...ale...miluju pozitivní lidi, kteří si dovedou život užívat plnými doušky...nestěžují si na politiku, peníze, a že dřív bylo líp...
      nemám ráda bezpráví a za to se rvu... když mi někdo vnucuje názory...třeba včera mi přišel email...na co si hraješ?? co si myslíš, že když vkládáš fotky toho jak si rádoby šikovná ...je jen jedna osoba , která je nejšikovnější , ale ty to nejseš...chtěla jsem reagovat...ale pak jsem se vydejchala, šla si zařvat na zahradu a email vymazala... a dneska čistá hlava.-))) dřív mi to ubližovalo, dneska...dneska žijem jen jednou...máme štěstí, že žijem tady v přepychu ...vždycky když pochybuji, podívám se na dokument o Africe, Indii, na chudobu, na násilí...holka, je to v pohodě.-))))
      Pij čaj, je to zázrak..čti občas Loise Hay (Miluj svůj život),...mě tohle všechno pomáhá žít a být vděčná...
      Adí krásný den papa ajka

      Vymazat
  4. A ja že s tou kávou to mám iba ja, tiež som kedysi dávno píjavala kávu, ale nič moc na žalúdok a keď som ju vynechala jeden deň, tak ma bolela hlava. Tak som začala čajíkovať a drží ma to doteraz. Taký ukľudňujúci a na nerv by sa hodil, skúsim vylúštiť ten tvoj recept :) Skoro som odpadla, dať si vyrobiť nažehlovačku z obrázku na papieri, tak to je suprový nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko dobré ráno,
      kafe je vážně tichý nepřítel, nejdříve se chová jako kamarád,ale pak je zákeřný.-)))
      ještě mi pomohlo, než jsem se té závislosti zbavila, vypít hned ráno na lačno 3 hrnky vody, čisté vody kohoutkové,pak čaj...a průběžně to prokládat vodou...cca 4 litry denně ... přestala mě bolet hlava po třech dnech , čůrat jsem nejdřív potřebovala každých deset minut.-)) ted už v pohodě...
      jestli potřebuješ ještě písnout co to má za směs bylin, napiš, přepíšu to ještě solo.
      Nažehlovačka, jojo nechtělo se mi malovat.-))) a tohle je takové decentní...nechtěla jsem si to od nich nechávat natisknout, protože jsem se bála, že by pod těmi 190 stupni spálili len. cena krásná .-)) 80 korun za jednu , nejde vidět ani lepidlo, přeci jen, moje žehlička na tolik stupnů nemaká, takže to je víc decentní.
      a neopere se to....to je super.
      Měj krásný den a děkuji ti za návštěvu.
      pa ajka

      Vymazat
  5. Andrejka si nevyčerpateľná studnica nápadov. Mať Tvoju energiu tak na jeden deň, všetko rozrobené by bolo dokončené. Máš môj obdiv, ale veď to som už niekoľkokrát písala. Knopky sú nádherné. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, ty jsi zlato!
      mám jednu velkou nevýhodu, musím mít všechno hned.-))))
      přes to nejede vlak..a když se něco zrodí, realizace musí být ihned... ale pak to třeba dopadne tak, že mám ve zdi 5 cm průměr díru.-)))
      Moc ti děkuju Andrejko a přeji pohodový víkend
      papa Andy

      Vymazat
  6. nádherné :) chci se zeptat ve veřejné tiskárně se tisknou i nažehlovačky? a kolik to tak stojí? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. krásný dobrý den, Krysty ano tisknou, různě velké, samotné zažehlení od nich jsem nechtěla , protože jsem se bála spálení látky, přeci jen to je vysoká teplota pod kterou zažehlují.
      To stojí 20 korun.
      tato folie na tomto formátu je za 80 korun.
      Zažehlit to šlo perfektně, bez větších problémů.
      Mějte krásný víkend pa Andy

      Vymazat
    2. omlouvám se, Kristy za tu hrubku ve jménu!

      Vymazat
  7. Ahoj Andy :) tvoje bydlení je moc krásné, všechny ty detaily a promyšlenost - nádhera ♥ Hrozně útulné! :)
    Jinak já jsem taky čajová, moje skřínka nad digestoří kde mám uložené čajíky praská ve švech :) Nejradši mám ale ten z vlastnoručně trhaných usušených bylinek a s domácím medem - balzám :)
    Hezký den přeju :)
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamí ahojky,
      moc ti děkuji za pochvalu bydlení.-)) jsi zlatá!
      Jinak čaje jsou skvělá věc, dříve jsem pila hodně zelené...pak místo kafe je dobré matéčko, a mamina když měla rakovinu pila hodně lapacho , to je zázrak...
      ted jsem přesedlala opravdu hlavně na bylinkové, máme tady krásnou prodejnu Čaj života , tam mají snad vše na duši... od kamínků, knih, hudby , po bylinky, masti...no komplet a ještě pan majitel je léčitel...opravdu krásný krám.
      Jednou bych se chtěla taky dočkat vlastních nasušených bylin , ale ještě jsem nedozrála.-))
      krásný den papa andy

      Vymazat
  8. Andrejko, to jsou moc krásné fotky. Ty námořnické knopky jsou úžasné a tvé námořnické tvořiní mě tak nadchlo. No on se mi ten styl líbí už déle, ale pořád jsem nevěděla, kam ho u nás doma propašovat. A konečně jsem našla kousek, který proměním.
    Měj se moc krásně a klidně vkládej a vkládej ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško,
      moc ti děkuji!
      víš , námořnický styl je krásný, když není přeplácaný,alespon pro mě... jen náznak...to mám ráda... nemusím ty dřevěné majáky , kormidla , kotvy... líbí se mi, když je prostor tedy laděn na zdech do tohoto stylu , ale pak samotné dekorace minimálně...sama nevím, jestli ty knopky budou pěkné na té bílé skříni...jestli to nebude kýč, ale uvidím až při samotné realizaci...ale jak píšeš ty, taky jsem pořád přemýšlela kam ho propašovat.-))) nakonec vyhrálo první patro .-)))už jsem si ale myslela, že začnu tento týden...a on je pátek.-))no nic..uvidím kdy bude více času.-)
      Už se moc těším na tvou proměnu !
      měj se prima a děkuju za návštěvu papa ajka

      Vymazat
  9. Andrejko já také už nějaký ten rok nepiji kávu i mne nedělala moc dobře a tak jsem přesídlila na čajíčky--zelené-černé--hodně bylinkové a ráda si dám žitnou kávičku Caro nebo Vitakávu :o)Fotky jsou krásné a knopky --záclonky --garnýž.... no prostě paráda :o)Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko ahojky,
      no tak to je skvělé, čaje jsou prostě nejvíc.-))
      moc ti děkuju za milou návštěvu, užívej víkendu a zase někdy ahojjj.
      Ajka

      Vymazat
  10. Úplne fantasticky romanticke miestečko, o takom už dlho snívam a snaď raz... Andrejko celý tvoj dom veľmi obdivujem, aka si šikovná, niekedy aj z ničoho vieš vytvoriť úžasnu paradu. Obdivujem Tvoje nápady a hlavne ten pokoj. Zarazilo ma veľmi čo si odpísala Adriane...že aj take niečo môže prísť, taký e-mail?...to je predsa absolútne stupídne a scestne, maaalinko podobne raz niečo take sa objavilo aj v mojich komentíkoch a viem že ma to zabolelo až do plaču, našťastie je na svete veľa aj dobrých ľudí ktorí mi to hneď zamaskovali nádhernými reakciami a to ma tak milo zase prekvapilo, ďakujem všetkým dobrým ľuďom, a ja viem že ich je veľa :-) Prajem Ti veeeľa veľa krásnych chvíľ, pohody a ďalších skvelých nápadov. Rada sem často nakukujem :-) Krásny víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Májí ahojky,
      převelice ti děkuji za milou návštěvu, jsem moc ráda, že se ti u mě líbí.-)
      děkuji také za krásná písmenka ke tvoření...moc si toho vskutku vážím.
      a k tomu emailu...takové podobné mi chodí už z dob MMB.-)) chtěla jsem najít klid tady, ale takové věci se dějí všude.-)
      Určitě jeden do měsíce přistane v mé schránce...vlastně, zvykla jsem si ... někdy si říkám, že to někomu stojí za to , mít potřebu urážet, ponižovat a smát se tomu co člověk svýma rukama tvoří...a jestli je to okoukané z nějakého blogu, nebo jestli je to vlastní počin ...je to přeci tvoření, které děláme , protože nás to baví...
      bohužel tuším kdo má tohle všechno tady na blogu za lubem...ale je to jen utvrzení se o tom, jak člověk ztratí svou vlastní tvář a je vláčen druhou osobou, která za ní kope a prosazuje jí... smutný to příběh...ale i takové se dějí...mě to otevřelo oči...že si nikdy nikým nenechám vzít to co miluju...a pak je to přesně o tom, že přijde jeden takový a 10 nádherných....které mám hluboko v sobě a to mě žene dál v tom co dělám a mám ráda...
      Moc ti děkuji za podporu a návštěvu...přeji ti jen vše dobré, opatruj se a měj se prima.
      papa ajka

      Vymazat