úterý 12. března 2013


RENOVACE bez LEGRACE :-)

Dobré ráno děvčata, každý rok se u nás vždy na jaře koná takzvaný svoz starých krámů:-) Bílý Týden ...
Je to čas, na který se hrozně těším.-)) díky němu jsem si domů dotáhla takových mocccc důležitých věcí , které jsem prostě nutně potřebovala:-))
To byste nevěřily, jaké věci jsou lidé schopní vyhodit:-)))
Sedám každé ráno do auta , v termosce káva, naložím maminu a jedemmmmm.-)) vždycky se jen modlím abych nepotkala někoho známého.-)) ale většinou jsem tak zahleděná do kopců bordelu před domy , že mi je to vlastně úplně jedno.
Už v neděli jsem se byla projet a našla opravdové poklady , ale ty vám ukážu v dalším příspěvku , dnes to budou pár  renovací , které někteří znají už z MMB . 
Kredenc jsem sice před domem nenašla, ale tenkrát jsem ho pořídila za 2 tisíce, což je dnes na aukru takřka nemožné a druhý psací stůl, po kterém jsem dlouho snila se na mě smál v bazaru za 3 stovky.-) 
Moc ráda navracím starým  odepsaným kouskům jejich půvab a myslím si, že se mi to aj daří.-) Vše co si zaslouží původní kresbu dřeva to nechávám, někdy se ale po olouhování ukáže , že je to prožrané od červotoče, a pak je třeba hodně kytovat , brousit, měnit prkna, skla atd, že je třeba přetírat. 
Má oblíbená barva je slonová kost, bílá je krásná, ale slonovka na mě působí mnohem teplejším dojmem , proto používám tu. 
Pak už jen ladím kování a tradá, vše může opět fungovat dalších x let. 
Naladím vás tedy na příště, mám nádherný ušák , dlouho jsem takový sháněla , pak dlouhou lavici s polopěrkou , starou velkou tabuli ve dřevěném rámu, nohu ke krejčovské panně , pannu už mám.-)) a další kousky:-)) Prostě samé potřebné věci, kterými budu především zaplnovat náš obchod . 
Tož zde jsou fotečky před a po. 
Pěkné pokoukání a krásný den, Andy 
stolek před
stolek a kredenc po 



před 

po, bez kování 

stará bedna , stačilo  osprchovat, nechat vysušit a napsat  nápis...a už plní funkci na časáky občas na kytky.-) 
stará bedna 

jen prošla sprchou

stolek po úpravě 



letos se na  něj vrhnu.-) 

tuto krasavici jsem našla v loni na Korsice, jen manžel nepochopil, takže jsem jí tam musela nechat.-) 




starý plechový květináč po zásahu spreje.-) 

bedna od vína, ted využita na kuchařky 

a  malý nábytek pro panenky, ještě čeká v řadě na renovaci


                                 TO JE PRO DNEŠEK VŠE,  děkuji vám za návštěvu Andy

12 komentářů:

  1. Andrejko,jedním slovem...NÁDHERA...taky mám moc ráda takové renovace :-)))...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  2. Klárí ahojky, moc ti děkujuuu! holka, až bude ten ušák hotový, to se snad blahem zblázním.-))) sice to bude práce určitě na pár týdnů, odstranuji komplet celé polstrování , takže bude vlastně až na kost, ale ten tvar toho křesla...to se jen tak nevidí.-)))) těším se jak malá... a na tu lavici, no to bude teprve posezeníčko.-)))) jen kdyby bylo tolik času kolik bych chtěla aby bylo... musím přestat tvořit a vrhnu se na tohle... Měj se krásně Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Božínku to je krásy-hned bych se jela hrabat s tebou!!A kredenc upřímně závidím-je dokonalá!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michalko děkuju ti moc, kdybys viděla ty hromadyyyyy.-))) potřebovala bych minimálně nákladák.-))) pokladů tolik, že oči přecházejí.-)) Jinak kredenc je velká srdcovka, tu vážně miluju...
      krásný večer papa

      Vymazat
  4. Andy krásnééé!!!! Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Andrejko, já tu tvoji krenecc M.I.L.U.J.U.............a ten stoleček vedle :o):o):o), to je nádhera, nechápu, že mi unikl ???? Dřív jsem si ho nevšimla a to mám pocit, že tvůj byt znám už dokonale ..... už se moc těším co vykouzlíš z nábytečku pro Vikinku a z toho už teď úžasného stolku na květiny .... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá, já jí taky milujuuuu.-))) tys neviděla roletkový stolek, jak je toto možné.-))) ten je prostě taky boží.-)) Já ty staré poklady prostě milujuuuu všechny.-))))
      Ten květinový stolek to bude oříšek, potřebuji novou spodní desku a další úpravy, ale to je vždyckyvelký výzva tak se moc těším. A nábytek pro panenky , ten bude ve stejném stylu jako mám nábytek pro sebe, kombinace dřeva a slonovky, jen ten čas.-)) Měj se krásně papa Ajka

      Vymazat
  6. Andrejko, miluji tyto recyklace, renovace a ty jsi v tom přeborník. Tvoji kredenc poznám okamžitě je to můj sen, ale bohužel se mi do domu tento styl nehodí. Měj se krásně drahá. Pá Lea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zlatíčko a ty zase umíš přenádherně tvořit polštářky, to obdivuji, já udělala pár kousků a už jsem od toho dala ručky pryč, protože se to pořád táhlo .-)) Smekám před tebou.
      Měj se moc krásně a děkuju za komentář

      Vymazat
  7. Andrejka, ty si neskutočná, škoda, že aj u nás nie je biely týždeň. To ja by som vedela naznášať domov vecí. Krásne ich preváraš. Si neskutočne šikovná. Andrea

    OdpovědětVymazat
  8. Ájínko♥♥♥
    Moc tě zdravím a přeji ti...
    ..at ti vše vychází jak si přeješ a budu tě sledovat,zlatíčko♥♥
    Bylo mě u tebe moc krásně.....
    ..pavlacek..

    OdpovědětVymazat