čtvrtek 19. září 2013

MINI REPORTÁŽ.-)

Je něco málo po půlnoci a já v klidu usedám s konvicí dobrého bylinkového čaje do postele a začínám se v myšlenkách vracet na Korsiku.
Stále jsem přemýšlela jak to celé napsat tak , abych vás mé věrné čtenářky nenudila...
Dovolte mi tedy poznat Korsiku mýma očima... pohodlně se usadtě, vyplouváme .-)))

Byl pátek, kontrola s Viktorkou dopadla špatně, protože verdikt pana doktora zněl, korzet ještě na dva měsíce minimálně...žádné dlouhé cestování, bez korzetu ani ránu...
Smutek střídal naštvanost , ale po probírání celé situace v kruhu rodinném jsme se rozhodli, že pojedeme a Vikinka si udělá prázdniny u rodičů manžela, kteří jsou skutečně těmi pravými prarodiči, které znám.

V neděli  večer jsme  tedy Viktorku odvezli a v pondělí sedli do auta směr Korsika. Cesta to je dlouhá, ale já už si to jinak představit ani nedovedu , svoboda , kterou díky autu člověk má se nedá ničím nahradit.
Večer jsme se v Itálii nalodili a v půl 7 ráno dopluli na ostrov, který na vás udělá okamžitě dojem...
at už pozitivní nebo negativní...něco se vám děje .-) po páté  na stejný ostrov, po druhé  do stejné residence , dokonce stejného pokoje...
Den začal východem slunce , posnídáním a prvním kocháním se...najednou si člověk uvědomil, že nemusí dávat pozor na dítko a mysl se začala uklidnovat.-) nádherný pocit.-)
V rádiu nám zněly povídky od pana Svěráka , cesta podél pobřeží nebrala konce a každá zatáčka vám připravuje pohled na  tyrkysové moře, kolem dokola hory , prázdné pláže, minimum turistů... to je to proč na Korsiku jezdíme, nikdo tam není , pláže jsou poloprázdné, jen místy pár místních lidí, kteří chodí až kolem 5 odpoledne.
Nejsme plážáci, milujeme hory, které jsme si letos opravdu užili plnými doušky, najednou jsme mohli na místa, která se s dítkem absolvovat nedají a i když bylo zataženo , stále se dalo vejletit v horách.
Zažívat tohle všechno s mužem ve dvou... to byl splněný sen, být zase na chvíli  jen my dva , to byl opravdu ráj:-))
Čím je Korsika jiná , jak by se měla poznat pochopíte, když se vydáte do vnitrozemí...klikaté silnice úzké tak, že se sotva vejdou dvě auta vedle sebe vás dopraví do míst, kde se zastavil čas....skutečně zastavil čas...
Malebná vesnička...kostel, kavárny , kašna s pitnou vodou , kam si o půl šesté místní lidé chodí čepovat , vy se posadíte a pozorujete....tam se mi to stalo... piju si to své kapučíno a pozoruji... dívám se do oken, do kaváren kde nikdo není jen místní ... každý každého zná, zdraví se, mávají na sebe, líbají se...smějí se... povídají si...a dělají to jinak, jinak než my tady u nás...dělají to z mého pohledu upřímně...mají dlouhé siesty , které tráví s přáteli s rodinou...ponořila jsem se do toho jejich nic nedělání a bylo mi tak moc dobře, že jsem v ten moment byla absolutně štastná!!!
Je mi jedno , že je Korsika špinavá, je mi jedno, že se tam nedá nikde dobře najíst, je mi jedno že nic pořádně nefunguje...protože to co mi dává právě tohle místo je vnímání přírody, která je divoká, vonavá, zrádná, kde je moře tak čisté, že si vidíte na špičku maličku...kde má moře tyrkysovou barvu, která mě nabíjí takovou energii, která vám bohatě vystačí na překonání zimy tady u nás.-))
kde jsou lidé lidmi ...kde neznají stres... kde si jeden druhého váží ...kde není to co u nás ...závist...kde nikdo nepotřebuje novou fasádu, nový auto, novej mobil...život má právě tam úplně jiný smysl a proto se tam cítím jako doma...ale třeba se pletu, třeba to tak ideální nemají...každopádně na mě to dělalo přesně takový dojem.-))
Nežila bych tam, protože svůj domov miluju, ale budu se tam vždycky stále dokola vracet aby mi tam bylo zase tak krásně jako  letos...
Mým snem je dopravit tam svou práci, své tvoření ....a protože tento sen mám už druhým rokem tak budu letos dělat všechno proto abych tam svou značku dostala.-)
a jsme u toho ...vy už víte, že jsem milovník vetešnictví a blešáků, teprve letos jsem měla to štěstí, že jsem na jednom takovém blešáku byla...potřebovala bych určitě  kamion , protože všechno co tam bylo jsem nutně potřebovala, takže alespon lněné ubrusy.-))
no a vetešnictví, které jsem navštívila 3x a vždycky jsem odcházela nabitá...paní majitelky byla postarší dámy...má  nulová angličtina mi stačila k tomu abychom si padly do oka a já měla tu možnost být i ve skladu, kde jsem viděla něco!! holky , kdo miluje vintage styl tak by brečel.-))) vyřezávané postele , staré skříně, stojany, krejčovské panny , mraky krajek, šatů...kdo miluje styl jako má třeba Michalka tady na blogu ...od florenských talířků po tácy, staré opravdu staré což tento styl má v základu kusy nábytku , oprejskaná barva a k tomu kytky, žádné umělé, ale  sušené svazky květin...pivoněk, růží, hortenzii... prostě pohádka!!!! seděla jsem tam na té posteli, dámy si tam tančily, pobrukovaly, usmívaly se...a já byla v ten moment nepoužitelná.-))))i takhle se dá prožít štěstí.-))) takhle málo stačí...
Takže letošní dovolená byla o poznání Korsiky uvnitř , takové jaká je....o vínu , o sýrech, o fíkové pastě , o bagetách ...o rybách...
Korsika byla o lidech, o horách , o moři...
Kosika byla o poznání sama sebe ...protože jestli jsem si doposud říkala, že umím žít život na bomby ...tak po této dovče to tvrdím o 100% víc.-)) nenudit se, nezahálet, dělat jen to co chci, milovat , být štastná...
Prdět na lidi, kteří si vás stále dobírají a štvou vás... prdět na to, že venku leje nebo je kosa... nebo snad velké vedro.-))
Mě tohle vnitřní poznání dalo vnitřní pohodu a harmonii...o to víc si budu ted plnit sny a začnu třeba tím, že si otevřu už konečně eshop.-)))
Tím bych to celé uzavřela... vím, je to dlouhé, ale potřebovala jsem to ze sebe všechno dostat a protože tento blog je o mě, můžu si to dovolit.
Vám děkuji, že jste dočetli až sem, že jste alespon částečně ucítili jaká že to ta Korsika je...a jestli jen jeden člověk po přečtení těchto mých řádků dostane chut a začne pátrat jak se tam podívat, budu moc ráda... protože to skutečně stojí za to!!!!
Mějte se moc prima , děkuji vám za návštěvu a ted už jen fotečky...
PAPAPA ANDY
a ano...velké díky patří tobě miláčku, byla to ta nejkrásnější dovolená ve dvou...





















































Mějte se rádi, Vaše Andy



46 komentářů:

  1. Dobre rano Ajko, diky za uzasne cteni na rano. Moc krasne povidani a krasne fotky. Hezky den vsem Barbora

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobré ranko Barunko,
      tak to jsem moc ráda, že jsem mohla potěšit duši i očko.-))
      to byl právě ten důvod vložit to sem.-)
      Krásný den a hodně úsměvů papa ajka

      Vymazat
  2. More a hory, zeleň, to sa mi páči. Takéto ranné čítanie reportáže z nádhernej dovolenky poteší srdiečko, dobre naladí a vôbec nevadí, že vonku prší :-)
    Ahoj, J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, tak to jsem moc ráda, že to mé povídání někoho vzalo za srdíčko, potěšila očko....
      bezva!
      přeji krásný den at už je venku jakkoli.-)
      papa ajka

      Vymazat
  3. Andrejka, krásne čítanie a fotky. Ďakujem Ti, že vďaka tomu som zase o niečo múdrejšia. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko,
      jsem moc ráda, že článek splnil to oč jsem se snažila.
      Moc ti děkuji za tvůj čas papa a krásný den ajka

      Vymazat
  4. Andrejko, nádherný článeček. Děkuji za krásnou procházku, jsem ráda, že jsi si to užila a načerpala novou sílu.
    Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko,
      není vůbec zač, jsem moc ráda, že jsem mohla potěšit očko i duši.-)
      krásný den papa ajka

      Vymazat
  5. Andrejko,
    po tak náročném létě jako bylo u Vás / zuby, úraz dcery/ jsi si konečně prožila krásné dny ve dvou na Korsice :-)
    Je vidět, že si umíš užít každičkého dne i okamžiku ať je to kdekoliv!
    Krásně jsme si početla a na Korsiku jsi mě nalákala také !
    Pohodové dny i doma!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko,
      máš pravdu, bylo to náročnější léto a tato dovča mi dala tolik energie, že si můžu ted v klidu překonávat další nástrahy života.-))
      mám ráda život a vážím si každé blbiny která mi padne do cesty...to mě na životě baví.
      Jsem ráda, že jsem mohla potěšit očko i duši, papa ajka měj se krásně

      Vymazat
  6. Andrejko, nádherné povídání .... dneska jsem s tebou pila svou ranní kávu na Korsice a bylo to moc příjemné .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko,
      tak to jsem moc ráda! to jsem si moc přála, hlavně nenudit.-))
      měj se moc krásně papa ajka

      Vymazat
  7. Andrejko, je to nádhera si to přečíst a podívat sena foto.
    Je to ironie osudu,ale už celé září s manželem uvažujeme o Korsice,že koncem září tam pojedeme a tímhle jsi mě úplně dostala. Teď už od Korsiky neustoupím. Nevím jaké tam bude počasí,ale mě teplo moc nedělá dobře,takže radši trošku chlad,ale ta nádhera, přesně to co potřebuji,klid, bezstarostnost,
    a být bez stresu,za celý rok je toho dost.
    Moc děkuji,že jsem si mohla přečíst tento příspěvek,
    už teď jsem naplněná tou energií hor a moře.
    Děkuji Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeničko,
      to jsem moc ráda, že jsem vás tímto článkem nalákala na tohle nádherné místo ještě víc...
      Korsika je v tomto období už studenější, ale je to různé, někdy jsme měli třeba jen jeden den s těch 14 dnů krásně , letos bylo třeba 4x cca tak, že to bylo na mikču ....foukalo...ale na výlet se dá jezdit v pohodě ....
      Konec září je hodně studený, mrkněte třeba sem na počasí https://www.google.cz/#q=weather+korsika
      je škoda nebýt alespon chvilku v moři a konec září je už voda studená, ted ještě byla jako kafe.-)) jezdíme hned na začátku září.
      Přesto je tam tolik krás kolem a relax najdete všude...neznám lepší a krásnější místo...
      Děkuji i za email, odepíši vám na něj v průběhu dneška.
      Zdení, krásný den papa ajka

      Vymazat
    2. Korsika je v tomto období už studenější, ale je to různé, někdy jsme měli třeba jen jeden den s těch 14 dnů krásně ...nikoli krásně, ale škaredě.-))) omlouvám se.-)

      Vymazat
  8. Krásně napsané. I já si u příspěvku vypila svou ranní kávu a snila si o Korsice. Děkuji Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, tak to mě moc těší, děkuji za váš čas a krásná písmenka.
      Pěkný den ajka

      Vymazat
  9. parádní článek, krásně jsem si početla a pokochala se nádhernými fotkami, kde to štěstí z Tebe i Tvého muže přímo čiší. Je to fajn, že jste si to tak krásně užili. Krásný den Andy, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko,
      tak to jsem moc ráda, že jsem mohla potěšit očko i duši.
      Máš pravdu, oba jsme si to užívali...manžel přečetl po večerech 3 knihy, já viděla pár pěkných filmů, chvilky spolu, ale i každý po svém...to bylo taky prostě nádherný!
      měj se krásně Evičko papa ajka

      Vymazat
  10. Andrejko, děkuji za dnešní článek ... zasnila jsem si, zavzpomínala ... je to nádhera. Fakt děkuji ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško není zač děkovat, jsem ráda, že jsem mohla pár lidiček potěšit.
      Měj se krásně papa a děkuji!
      ajka

      Vymazat
  11. Andreo, krásně napsáno, cítím to taky tak. Na Korsice jsem byla /a teď jsem se lekla/ před už téměř 20 lety. Strašně to uteklo. Tělo stárne, ale duše je pořád stejná. Doufám, že se tam ještě podívám. Mějte se krásně!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lení to jsem ráda, že se vám článek líbí.
      Korsika je opravdu jedinečná !
      přeji abyste se tam ještě podívala!
      mějte se krásně Lení, děkuji moc ajka

      Vymazat
  12. Andrejko, přečetla jsem jedním dechem... mám z toho zimnici po těle a přemáhám slzy dojetí... Ani jsem nestihla juknout na fotečky a musím napsat komentík..jak moc Ti rozumím.. a děkuji za tak nádherný psaný příspěvek***.. a teď se půjdu pokochat fotoreportáží.. a ještě Ti ze srdce přeji, aby se Tvá přání a plány naplnily do puntíku :-).. vše je tak, jak má být :-) S láskou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. milá Susi, ted jsem dojatá zase já .-(( tak krásný komentář! jak moc si všech vážím a ten tvůj mě dostal...jsem moc ráda, že veškeré emoce, pocity a písmenka, která jsem chtěla právě do tohoto příspěvku dát jdou cítit ... moc si tvých slov vážím a jsem moc ráda, že tu jsi...
      Děkuji i za přání splnění mých snů...budu na tom intenzivně pracovat.-))
      Měj se moc krásně a ještě jednou upřímné děkuji.
      papa ajka

      Vymazat
    2. Jdou.. a to velmi... je v něm mnoho odpovědí, lásky a prožitého...pokory... je v něm vše co máme znát.. vnímat.. a s láskou a pokorou přijímat.. a já si moc vážím Tebe.. jsi úžasný človíček*** a sny... už jsi vykročila.. dala první impuls toho, že to myslíš vážně.. a dostaneš odpověď - naplněním :-) Susie..

      Vymazat
    3. po tváři stékají slzy...a já děkuji Bohu za tak úžasně čisté duše, jakou jsi bezpochyby ty...
      Děkuji Susie..nesmírně si toho od tebe vážím...
      S láskou Ajka

      Vymazat
  13. Andrejko, ty hory, to je dechberoucí.... nádhera, to se teď bude tvořit, když ses tak nabyla energií, že? :-) pěkný zbytek týdne. Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško,
      to ti tedy řeknu, pokaždé když je vidím jen koukám a dýchám.-)) a pak když si zdoláš nějaký ten kopec , uvědomíš si jak jsi malinká a jen vypůjčená, že všechno kolem tady bylo dávno předtím, než ses narodila a ty to jen ctíš a respektuješ a necháváš na sebe působit..příroda je největší dar na téhle planetě....a já si tohle uvědomuji každý den...
      protože právě příroda mi to vrací tou energii a především životním optimismem .-))
      moc ti děkuji za komentík papa krásný zbytek dne ajka

      Vymazat
  14. Andrejko, úžasnééé, vidím, že jste moje krevní skupina. Moc se těším na eshop, až si od vás něco koupím, protože vaše tvoření miluju. Ještě jednou děkuji za tu nádheru Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko,
      tak to jsem ráda, že se vám u mě líbilo a líbí i mé tvoření.
      Eshop bude co nejdříve, už se na něj moc těším, především na spolupráci se skvělými lidmi, kteří mají moc šikovné ruce, jako kováři, truhláři... to bude eno nuno.-)))
      i tak ale kdybyste cokoli potřebovala, písněte, ráda vám splním každé přání.-))
      mějte se krásně papa ajka

      Vymazat
  15. Anrejko,
    nádherná reportáž. Kouzelná místa a musím složit poklonu vašemu manželskému páru... jste oba ohromní sympaťáci a moc vám to sluší.
    Krásný podzim,
    monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moničko moc tě zdravím a zároven moc děkuji, jsem ráda, že se reportáž líbí.-))
      a za takovou velikou pochvalu nás dvou, tyjo to moc děkujeme oba! krásně si spolu tak stárneme .-))))to mám na našem vztahu moc ráda...mě bylo 17 a kousek ....a ted už pětatřicet.-))letí to je to čím dál lepší.-))
      krásný podzim i tobě, měj se krásně papa ajka

      Vymazat
  16. Andrejko...děkuji ti za úžasně napsaný příspěvek,který mě doslova vtáhl na Korsiku.....moc ráda bych se tam jednou podívala.U tvých slov,foteček a kafíčka jsem strávila moc příjemnou chvilku za kterou ti děkuji.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko ahojky, tak to jsem moc ráda, že jsem mohla potěšit očko i duši.
      Určitě je Korsika místem, které je třeba alespon jednou za život vidět...
      my už říkáme, že není hezčího místa na zemi ...
      mě ještě láká Norsko nebo Nový Zéland a pochopitelně Malajsie kvůli potápění a nejstarším pralesem na světě...
      měj se moc krásně a děkuji moc papa ajka
      PS: jsem ráda, že kytičková výměna udělala radost.-))
      papa Janinko

      Vymazat
  17. Teda Andrej,krásně ste to napsala.Máte talent i na to psaní...četla bych klidně dál.Mějte se krásně Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Raduško, jsem moc ráda, že se vám článek líbí, nejsem extra dobrý pisálek, ale když píši srdcem jde to samo...
      Já bych taky psala dál, ale už bylo půl druhé ráno a očka neposlouchala.-))
      krásný večer a děkuji papa ajka

      Vymazat
  18. Krásna reportáž. Raz som videla dokument o Korzike a ako krajina ma veľmi zaujala. Ty si nám ju teraz krásne priblížila slovom aj fotografiami.
    Krásny večer.
    Ľubica

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lubi, moc děkuji za návštěvu.
      Dokument jsem viděla také, ale pak jsem viděla vyprávění pána, který na Korsiku jezdí už 15 let a nemůže jinak.-)))
      máme jí projetou kolem dokola a stále je to tak silný zážitek, který nikde jinde člověk nepozná... tedy podle mého.-))
      jsem ráda, že jsem mým článkem potěšila tolik milých duší...
      krásný večer a děkuji ještě jednou
      papa ajka

      Vymazat
  19. Jééé dneska jsme s malinkou vyrazili na nastřelení náušniček,pak nějaká práce na zahradě,něco doma a tady mi utekla taková nádhera .....
    Andrejko,mě jsi teda nalákala určitě,ale to ty už víš.
    Krásné fotky a krásné řádky,které jsi napsala.Je vidět,že jste si to tam užili a doufám,že i rady Viktorky jste poslechli a budete mít na tuhle dovolenou věčnou vzpomínku :-)
    Moc mě mrzelo,že jsem se s Tebou před dovolenou zapomněla rozloučit,tak jsem to doháněla emailem a pak jsem si,nevím proč myslela,že se vracíte až 17 ....chtěla jsem napsat,že při návratu pojede určitě okolo nás,tak ať zajedete na kafíčko a najednou koukám a vy už jste byli doma .... tak třeba příště :-)
    Krásný večer Tobě i rodince zlato moje.
    Pa,pa,pa Gabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahojky kočičko moje,
      jééé nastřelování naušniček? to je jako by to bylo včera u Vikinky.-)) tak strašně to letí Gábinko, užívej si každé vteřiny kdy je váš andílek miminko .-)) dneska mi moje mladá řekla, maminko ale já si nemusím uklízet, nejsem přeci tvoje služka.-))) nooo holka, pak už je to jen o sebezapření a vysvětlování.-)))
      ale je to někdy opravdu hodně vtipné co vypustí z úst.-))
      užili jsme si to na plný pecky, bylo to...no však vidíš co jsem ze sebe všechno potřebovala dostat ven.-)
      a Vikinku jsme poslchli, ale bylo nám to prd platné.-((( takže najíždíme na umělé...uvidíme co nám osud ještě přichystá...
      kočičko, četla jsem mejlik už na dovče, udělala jsi mi velkou radost, že na mě takhle myslíš!
      a jestli jednou pojedeme kolem moc rádi zavítáme a uvelebíme se u vás.-))
      Krásný večer i tobě a políbení prdelince malinké krásné.
      papa rodinko ajka

      Vymazat
  20. Andrejko, úplně se mi tajil dech když jsem to četla, to musela být náádhera krásně jste to napsala, je v tom cítit duše. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko dobrý den, ani nevíte jak moc jsem ráda, že se článek líbí, že se mi podařilo napsat to tak jak to skutečně cítím...
      Moc vám děkuji a krásný víkend přeji , papa ajka

      Vymazat
  21. Andrejko,moc krásný příspěvěk asi bych se opakovala co už všichni napsaly.Moc držím palečky aby se Tvé sny vyplnily,budu mezi prvními zákaznicemi,zatím čekám buduji si dámský pokojíček a nevím jak se to celé povede.Jste moc krásný pár.Mikeška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romanko,
      to jsem moc ráda, že se ti příspěvek líbil:-)
      také moc děkuji za tvá milá a upřímná slova, moc si jich vážím.
      At se pokojíček vydaří, určitě bude dle tvých představ snový.
      Měj krásný večer a víkend papa ajka

      Vymazat
  22. Milá Andrejko, tak i mě jste vtáhla do světa Korsiky, Vaše řádky jsou tak úžasné, že je každý prostě musí dočíst do konce :-) :-). Moc moc Vás zdravím po dlouhé odmlce, až nyní máme v Belgii internet, a samozřejmě jsem musela hned k Vám na kukandu :-). Jak bude čas pisnu více na mailík....posledních pár týdnů bylo u nás hodně náročných a hektických, snad se teď vše zklidní....mě jste svými řádky opět náramně nabila, tak jak to prostě umíte :-)... jste můj poklad páááá Lenka (malenka)

    OdpovědětVymazat