neděle 9. června 2013

Hostinský pokoj ...

Dcera byla pomalu tři týdny doma a dnes odjela na dovolenou s babičkou a dědou...

Manžel tráví zase čas v Chorvatsku a já se rozhodla, že se pustím do dlouho odkládaných dvou místností v domě.
Chtěla jsem vytvořit místo, které bude sloužit hlavně pro návštěvy, které si dají trochu víc vína a nebude se jim chtít domů.-)) 
Takto celý prostor vypadal ...bylo to místo , kam jsem často nosila nasyslené věci, úlovky na později , prostě jeden velký bordel.-))



Opět jsem se řídila jen citem a musím říct, že mě proměna opravdu baví. 
Zvolila jsem odstín světlý tyrkys, barvu jsem si nechala namíchat, pak mě ale napadlo, že bych si mohla nechat namíchat stejnou barvu i na nábytek. 
Postel byla původně v naší spodní ložnici , chtěla jsem jí původně prodat, ale nakonec se parádně hodí právě sem. 
Další velká radost byla návštěva sekáče a poklad v podobě jednoho velkého oboustranného povlečení, na jedné straně je proužek a na druhé kostička, tu vám ukážu zase  v pracovně, ale to zase příště.
Vytvořila jsem tedy potah na čelo postele, válendy ...a  další kousek jsem využila na závěsy. Sehnala jsem i velké prostěradlo, takže náklady na závěsy byly 40 korun za oba kusy.-))
Celkově jsem využila část nasyslených věcí za pár korun...to mě na tom všem neskutečně baví, náklady minimální a radost k nezaplacení...


výhled do zahrady


povlečení sekáč 20 korun



čelo postele ...stará cejcha...
stoleček, blešák 100 korun 

obložila jsem opět palubkama a čekám na truhláře, který vytvoři´postel pro prcky, taková zašívárna.-)  ta zed je ještě mokrá při focení.-) 


závěsy  , stará cejcha a jedno prostěradlo, vše vyvařené a opět v akci.-))proutěné křeslo, blešák 200 korun  

stará bedny od popelnic...osprchovaná ...a opět slouží na aloe 

stolek blešák, 100 korun 

srdce , blešák 10 korun 


truhlík...blešák 100 korun 

bedna...kontejner , věšák, blešák za nula nula nic.-) 
pomalu začínám dotvářet i pracovnu, na kterou se neskutečně těším,  vložím fotek zatím jen pár, protože jsme začala teprve dnes ...
tady je stav odkládacího pokoje před.-))



a takto to zatím vypadá 


zítra budu pokračovat a už ted se neskutečně těším.-))

Posledních pár dnů u nás bydlí i můj bratr s manželkou a malou Kačenkou, 8 měsíční prdelkou , která je naprosto kouzelná. Mají ted v Děčíně potopu světa tak jsou u nás... 
vegetí v hostinském pokoji , tak mám radost, že jsem ho  stihla dodělat včas.-)


Bonny a Bella 


po ránu ...:-))

připravená k odletu .-)) moje všechno...
 Dnes už to je vše, děkuji za to, že jste došly až sem dolů, ale já se musela podělit o všechno.-))
dobrou noc a pohodou neděli. 
Ajka

9 komentářů:

  1. Krásný dobrý večer či už spíš ráno Andrejko, ještě nespím, dcera má před státnicemi a učí se a učí, tak jsem u ní jako podpora a nakoukla jsem k Vám na blog a nedá mi okomentovat tu krásu, kterou vytváříte. Je neskutečné, že v době, kdy nikdo nemá čas, většina lidí je otrávených, strhaných spíš duševně a bez nálady a stěžují si na nedostatek času a v podstatě už nějak zapomněli, že štěstí je úplně o něčem jiném než se pořád za něčím hnát a zapomněli jak je krásné vytvořit něco svýma rukama, kolik radosti nejen pro sebe, ale i pro své okolí, tím jde dokázat. Obdivuji Vaši práci, smysl pro krásu tak dokonalou a přitom vytvářenou s takovou láskou. Vytváříte DOMOV s velký D, je to cítit z každé Vaší fotky a každého dílka, které je za Vámi vidět. Nevím, zda to tak cítí i více lidí, kteří sleduji Váš blog, ale vy svou nakažlivou pracovitosti a energii, dokážete postavit ostatní na nohy a když jim třeba není do zpěvu, chtějí najednou udělat kolem sebe něco hezkého, milého, vytvořeného vlastním přičiněním. Stejně ty nejkrásnější věci jsou ty, které si člověk nekoupí, ale vytvoří sám.Obdivuji Vás, že si podle všeho, zřejmě s hodně domácími pracemi dokážete poradit sama a neremcáte jako hodně žen, že ten mi nepomohl vymalovat, ten mi to tam nepřivrtal, ale vy si nestěžujete a zvládáte to s naprostou elegancí sama. Moje babička vždycky říkala, že domov vytváří žena a ve Vašem domově to je opravdu vidět. Vaše dcerka i manžel tam jsou určitě šťastní a jsou šťastní za to, že Vás mají. Je dobře, že jste taková a to nejen pro svou rodinu ale i pro lidi, pro které svá krásná díla vytváříte a činíte je tak spokojenými. Je to krásný životní postoj. Neznám Vás osobně, ale podle Vašeho domova vím, že jste moc dobrý člověk a já za sebe Vám osobně moc děkuji, že tu jste. U Vás doma, jakoby se zastavil čas a dýchá z něj atmosféra nádherné rodinné pohody !!!!
    Krásný zbytek víkendu přeje
    Vaše obdivovatelka Maruška

    OdpovědětVymazat
  2. Andrejko ty si multifunkční! Přečetla jsem to s jedním dechem:) Proměna je neskutečně krásná. Pokoji to dalo jiný rozměr, je to vše krásně sladěné a takové jemné ( myslím ten odstín zvolené barvy) Zaujalo mě to proutěné křeslo v hostinském pokoji, je krásné... No už teď se těším na tu tvoji pracovnu, vím, že i ty se těšíš až to budeš mít hotové... mám radost i za Tebe:) hned bych taky předělávala... krásnou neděli. L.

    OdpovědětVymazat
  3. Andrejko, pokoj se Ti moc povedl! Je opravdu parádní! Nikdy bych neřekla, jak dobře může vypadat tyrkysová barva v interiéru. Máš k přetváření neskutečný cit. Těším se na proměnu pracovny. Hezkou neděli! Adriana

    OdpovědětVymazat
  4. no páááááni....úžasné, úžasné, úžasné
    obdivujem úplne všetko a už viem, že ak si dám to víno, po ktorom nebudem môcť šoférovať, tak to bude iba u Teba....:))
    Tvoj blog mám v mojich obľúbených....ja viem prečo...

    OdpovědětVymazat
  5. Andrejka, ty si kúzelník ? .. a ešte aj stoleček dokážeš kúpiť za stovku, aj stolík??? To aj takéto ceny za takéto veci existujú? Môj obdiv má aj bedna od popelnice, ktorá na to vôbec nevyzerá. Všetko dohromady tvorí krásny celok s tvojim rukopisom! Pa
    J.

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Andrejko,
    prostě jedním slovem krása... Paní Maruška,co Vám napsala první zprávičku napsala vše za nás všechny... Jste prostě skvělá Andrejko.
    Mějte se krásně Lenka (malenka)

    OdpovědětVymazat
  7. Andrejko,
    tvůj hostinský pokoj to je "nádhera veliká" !!!!! Je úžasný, krásně sladěný, prostě dokonalý .... tam se bude všem návštěvám určitě moc líbit ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Ají to je krááááááááása-ten pokoj pro hosty je nádherný-nůžu přijet:-)))Jsi šikulka první třídy!!
    Děti jsou všechno-milé fotečky,přeji jen a jen krásné dny!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Další nádhery, dnešní večer jsem až do posud trávila na vašem bolgu, jste nesuktečně šikovná a mám moc ráda váš vkus a vaši duši, která je cítít nejen z vašich příspěvků ale z každé vámi vytvořené věcičky. Kéž bych já jednou dokázala něco podobného.
    Hezký veřer Martina

    OdpovědětVymazat